perjantai 1. lokakuuta 2010

Luontopolkua ja melontamahdollisuuksia...





Kävin eilen työharjoittelijamme Matias Jaatisen kanssa Eurajoen kirkonkylällä Jokivarsikävelyllä. Ilma oli upea, osallistujia melko vähän, mutta keskustelut sitäkin antoisampia. Osallistujamäärän vähyys johtui osaksi tiedotuksen myöhäisestä ajankohdasta, mutta ihan hyvä kuva jokivarresta saatiin. Oppaanamme toimi Ilona Hankonen.

Kuljimme Osuuspankin talon takaa jokivartta pitkin. Kirkonkylän kuten monien jokivarsien taajamien hankaluus liikkumisen kannalta on se, että asutusta on paljon ja yksityisomistusta rannoilla on paljon. Tällöin joen saavutettavuus suiurimmalla osalla asukkaista on melko vaikeaa. Ideoita joen käyttömahdollisuuksista tuli paljon ja yhtämieltä oltiin siitä, että jokimaisemaa tulisi enemmän hyödyntää. Mielenkiintoa luontopolun tai lenkkipolun tekemiseen kyllä löytyisi, kunhan sopiva reitti maanomistajien avustuksella löytyisi ja joku taho (kunta tai paikallinen yhdistys) sen ottaisi hoitaakseen. Joki on taajamassa tärkeä elementti. Myös hoidettujen alueiden ja luonnontilaisen lehtometsän suhde puhutti.

Eurajoen alajuoksua värittävät useat kosket ja ne tekevät jokien käytöstä toisaalta hankalampaa ja toisaalta maisemallisesti ne tarjoavat upeita paikkoja, joita valitettavasti harvat meistä pääsevät näkemään ja osaavat mennä katsomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti